NOVA WORKER short
NOVA Worker Short är en one-size sele med en design som sitter tätt mot kroppen.
För användare som arbetar i trånga utrymmen eller kryper under fordon.
Med en vikt på endast 430g är denna sele ett naturligt val för många.
  • ✓ Förbättrad säkerhet & arbetsmiljö
  • ✓ Ökad produktivitet
  • ✓ Förbättrad lönsamhet
EGENSKAPer
BELYSNING FRAM
BELYSNING BAK
DIMBAR ARBETSBELYSNING
LÖSTAGBARA REFLEXPLATTOR
UPP TILL 15 TIMMARSDRIFTTID
TÅL MASKINTVÄTT
POWERBANK & DRYBAG INGÅR
UNISEX
ONE SIZE
VIKT: ca 430 G
sTORLEKAR
NOVA WORKER SHORT är ONE-SIZE
ERBJUDANDE
ANVÄNDNINGSOMRÅDEN
Väg & Anläggning
Logistik
Industri
Vägvakt
Hamn
Räddningstjänst
Blåljus m.m.
Produktion & Design
Producerad & designad i Sverige
teknologi
4LIGHT FLEXI-LED
“Vi har valt att köpa NOVA Worker för asfaltssäsongen 2023. Vi ser det som ett viktig steg i utvecklingen för att öka synbarheten för personal som arbetar nära trafiken.”
Jonathan Gillén
Produktionschef
Skanska Industrial Solutions AB

ALLA SKA FÅ KOMMA HEM

NOVA Worker är en lysande insats som bidrar arbetsmiljön med förbättrad säkerhet, ökad synbarhet och ökad produktivitet.

LED-belysningen i NOVA Worker ökar synligheten i utsatta miljöer, oavsett tid på dygnet eller väderförhållanden. I dag går många runt med ett falskt skydd och tror att de syns, fastän de inte gör det. Till skillnad från reflexer så erbjuder NOVA Worker en aktiv ljuskälla som gör att man alltid syns.

Den gula belysningen på axlar och rygg skapar varsel för både kollegor och omgivningen. Vi vill bidra till nollvisionen att alla ska komma hem från jobbet. Genom att vi minskar riskerna så minskar även antalet allvarliga tillbud på arbetsplatserna.

Totalt 1,8 meter LED-belysning gör användaren synlig upp till 30 km avstånd från luften.

HEJDÅ TILL PANNLAMPAN!

Den vita LED-remsan på bröstet ger en vit, skuggfri och dimbar arbetsbelysning i fyra styrkor som lyser upp användarens omgivning och kan i många fall ersätta behovet av en pannlampa.

Extra bra om användaren kryper eller sitter på huk, då selen lyser både framåt och upp i taket. Det innebär att arbetet går snabbare och det blir en bättre lönsamhet i projekten.

Ta bort pannlampans vikt från huvudet och slipp därmed belastningsskador!

Arbetsbelysningen möjliggör en utvidgad ljusbild, vilket underlättar uppfattningen av omgivande terräng där olyckor annars är vanligt förekommande.
Vi har valt att köpa NOVA Worker för asfaltssäsongen 2023. Vi ser det som ett viktig steg i utvecklingen för att öka synbarheten för personal som arbetar nära trafiken.”
Jonathan Gillén, Produktionschef
Skanska Industrial Solutions AB
"Vi tjänar pengar på att använda 4LIGHT:s selar. Vi arbetar snabbare, känner oss säkrare och arbetsbelysningen fram tar bort behovet av pannlampa."
Sebastian Levinsson, inköpschef Non Resale
Euromaster
"Vi satsar på NOVA Worker både för vår egen personal och för försäljning i depåerna. Selen gör stor skillnad så fort fordon är inblandat i verksamheten."
Bizhan Asgaroulady, Sortimentsansvarig
Cramo AB
”NOVA är en fantastisk produkt som skapar synbarhet för de som jobbar på väg. ProVia strävar efter att alla som har vägen som arbetsplats ska komma hem till sina familjer varje dag och selen från 4LIGHT hjälper oss att hjälpa våra kunder.”
Robin Nordin, VD
ProVia Vägmärkning AB

GODKÄND
FÖR ARBETE PÅ VÄG?

Vi gör mäter på Hi-Vis jackor tillsammans med våra selar för att se att den kombinerade fluorescerande och reflekterande ytan uppnår trafikverkets krav vid arbete på väg.
SE PRODUKTMÄTNINGAR

NOVA WORKER short används av:

VOLVO GROUPEUROMASTERSKANSKARENTSAFESCA LOGISTICSRÄDDNINGSTJÄNSTENAPS DRIFT OCH UNDERHÅLL

STORLEKSGUIDE

BREDD

LÄNGD

HÖFTBÄLTE MINIMUM BREDD

HÖFTBÄLTE MAXIMUM BREDD
STORLEK
ONE SIZE
Vikt (g)
430
Längd (cm)
44
Bredd (cm)
31
Höftbälte min. (cm)
64
Höftbälte max. (cm
224

NOVA WORKER
WHITE

NOVA WORKER WHITE
Utforska ljusets kraft i trånga utrymmen och förbättra arbetsmiljön för hantverkare, elektriker och VVS-specialister med vår senaste konfiguration.
LJUS I FYRA STYRKOR
Med helt vitt ljus i fyra olika styrkor för att möta dina specifika behov. Från närbelysning i trånga utrymmen till kraftfullt ljus både fram och bak.