4light_AB_-LED_produkter_som_göra_att_du

Om oss

Idag är vi är ett team som sitter i Kista bland flera olika företag vilket ger oss en bred kompetens då vi har möjlighet att samverka med andra aktörer, i en symbios-liknande miljö.

Vi gör prototyperna "in-house" i vårt labb och testar för att försäkra oss om att de följer säkerhetsregleringar innan vi presenterar dem för våra kunder.

Vår senaste rekrytering är en designer som har en gedigen bakgrund i modevärlden som arbetat i Paris och som designer på bland annat H&M i Stockholm. 

Funktion och säkerhet utesluter inte design och komfort! Så håll ögonen öppna för nu händer det saker.   

En av medgrundarna berättar:

En sen eftermiddag kom Sebastian äntligen fram till sina föräldrar efter sin MC-tur. En bilist bytte has­tigt fil och var nära att köra på honom. Skrämd av vad som kunde ha hänt och att efter att ha sett dö­den i vitögat var han såklart mycket skärrad. Att åka motorcykel ger en härlig känsla av frihet men är inte ofarligt. Ett stort problem är att synas i trafiken.

Kourosh är en driven ingenjör, en uppfinnare, en innovatör och framförallt pappa till Sebastian. När Sebastian kom fram berättade han genast vad som hade hänt. Kourosh hade nästan förlorat sin son och blev såklart rädd. Efter en lång natt med sax och lödkolv hade han utrustat Sebastians MC-jacka med lysdioder och trådlös elektronik. Resultatet i trafiken blev slående. När Sebastian dagen efter åkte hem med sin ”nya” jacka visade medtrafikanter ett helt nytt, hänsynsfullt beteende. Han syntes!

Den här historien är embryot till varför 4light grundades. MC-jackan gav flera idéer om personer som har behov av att synas bättre. Efter ett flertal intervjuer och undersökningar fanns det intresse för en lysande produkt, men de flesta var obenägna att klippa sönder sina kläder. Intresset fanns istället för en kompletterande produkt och det dröjde inte länge innan den första LED-varselselen var född.

Vår historia:

4LIGHT AB är ett svenskt teknikföretag som grundades 2014. Vi vill med våra produkter bidra till nollvisionen genom att förbättra synligheten och säkerheten för personer som vistas och arbetar i trafikerade och andra utsatta miljöer. Våra produkter finns idag på den professionella marknaden med Nova och konsumentmarknaden med Biker, Firefly och FireDry. Samtliga produkter drivs med tekniken ”Powered by 4light” som vi har utvecklat.

 

2014 lanserades selen selen Biker, som den första produkten. Selen kopplas via Blåtand till fordonet och följer fordonets broms, blinkers och varsel. Biker har sedan lansering utvecklats och idag finns den tredje generationen på marknaden.  

 

2017 lanserades vår första konsumentprodukt, Firefly. Det är en smidig ryggsäck med fokus på cykelmarknaden. Denna produkt blev starten på vår konsumentsatsning och idag har sortimentet breddats med ryggsäcken FireDry som lanserades hösten 2018.

 

2018 introducerades Nova. Nova är en sele som fokuserar på den professionella arbetsmarknaden och uppfyller de krav som ställs vid arbete på väg. Nova finns idag i flera versioner beroende på användningsområde.

2020 - utveckling av tidigare produkter, samt nya...