Om oss

En av medgrundarna berättar:

Att åka hoj ger en fantastisk känsla av frihet men är tyvärr förenat med risker. Ett stort problem är bristen på synlighet i trafiken. En dag kom min son hem och berättade att han nästan blivit påkörd av en bilist i en korsning när han åkte motorcykel. ”Bilisten såg mig inte förrän det nästan var försent.” Omskakad av hans berättelse började jag fundera över hur man skulle kunna öka synligheten för dels mc-förare men även andra personer som vistas trafiknära som vägarbetare, cyklister och fotgängare. Det ledde till den första produkten som efter ett antal år av förbättringar idag finns i flera olika utföranden skräddarsydda efter marknadens behov. Så låt oss hjälpa dig att rädda ditt och andras liv i trafiken.

Vår historia:

4light AB är ett svenskt teknikföretag som grundades 2014. Vi vill med våra produkter bidra till nollvisionen genom att förbättra synligheten och säkerheten för personer som vistas och arbetar i trafikerade och andra utsatta miljöer. Våra produkter finns idag på den professionella marknaden med Nova och konsumentmarknaden med Biker, Firefly och Firedry. Samtliga produkter drivs med tekniken ”Powered by 4light”.

 

2014 lanserades selen selen Biker, som den första produkten. Selen kopplas via Blåtand till fordonet och följer fordonets broms, blinkers och varsel. Biker har sedan lansering utvecklats och idag finns den tredje generationen på marknaden.  

 

2017 lanserades vår första konsumentprodukt, Firefly. Det är en smidig ryggsäck med fokus på cykelmarknaden. Denna produkt blev starten på vår konsumentsatsning och idag har sortimentet breddats med ryggsäcken Firedry som lanserades hösten 2018.

 

2018 introducerades Nova. Nova är en sele som fokuserar på den professionella arbetsmarknaden och uppfyller de krav som ställs vid arbete på väg. Nova finns idag i flera versioner beroende på användningsområde.

4light AB
Isafjordsgatan 39 B
SE-164 40 Kista
Sverige

Org.nr: 556973-2836

Kontakt

 

E-post: info@4light.se
Telefon: 
+46 (0)8-121 44 3 44

  • 4light Facebook
  • 4light Linkedin
  • Twitter 4light
  • 4light Youtube
  • 4light Instagram

© 2019 4light AB