VI VILL RÄDDA LIV!

Vi strävar efter att göra en betydande insats och att bidra till nollvisionen. Genom att kombinera stil och säkerhet i våra innovativa selar och ryggsäckar integrerat LED-ljus gör världens vägar ljusare och säkrare.

Vårt engagemang för att skapa LED-implementation i produkterna går hand i hand med vår övertygelse om att ljus räddar liv. Med passion och teknologi arbetar vi målmedvetet för att göra skillnad och skapa en bättre morgondag, där varje resa är en säker resa.

VÄRDERINGAR & BAKRUND

OM OSS

4LIGHT:s vision är att förbättra synligheten och säkerheten för personer som vistas och arbetar i utsatta miljöer. Vi vill agera på en global marknad och vara det primära valet för kunder där synligheten är en avgörande faktor för att minska antalet olyckstillbud.

LÄS MER

SYNLIGHET/SÄKERHET/
ARBETSMILJÖ

På 4LIGHT är vår grundläggande filosofi att synlighet, säkerhet och arbetsmiljö är av högsta prioritet. Vi är stolta över att erbjuda innovativa ryggsäckar och selar med LED-belysning som har förändrat spelet när det gäller att förbättra dessa viktiga aspekter i olika verksamheter.

LÄS MER

HÅLLBARHET

Vi tror på transparens när det gäller vårt materialval. Det är avgörande för att säkerställa att hållbarhetsmålen uppnås. Det möjliggör att våra konsumenter och samarbetspartners kan fatta informerade beslut om produkterna de köper och använder. 

LÄS MER

OM OSS

VISION
4LIGHT:s vision är att förbättra synligheten och säkerheten för personer som vistas och arbetar i utsatta miljöer. Vi vill agera på en global marknad och vara det primära valet för kunder där synligheten är en avgörande faktor för att minska antalet olyckstillbud.

BAKRUND
En sen eftermiddag kom Sebastian till sina föräldrar efter en MC-tur. En bilist hade hastigt bytt körfält och var nära att köra på honom. Skrämd av vad som kunde ha hänt var Sebastian såklart väldigt skärrad. Att åka MC ger en känsla av frihet men det är inte ofarligt. Ett stort problem är att motorcyklister inte syns i trafiken.

IDÉ
Kourosh är ingenjör, uppfinnare, innovatör och pappa till Sebastian. När han hörde vad som hade hänt och med vetskapen att han nästan förlorat sin son blev han rädd. Efter en lång natt med sax och lödkolv hade han utrustat Sebastians MC-jacka med lysdioder och trådlös elektronik. När Sebastian dagen efter åkte hem med sin ”nya” jacka visade medtrafikan- ter ett helt nytt, hänsynsfullt beteende då han verkligen syntes!

GRUND
MC-jackan gav många idéer om situationer där personer har behov av bra synlighet. Bl.a. vägarbetare och logistikpersonal som ofta rör sig i trafikerade miljöer bland både omgivande trafik och arbetsfordon. Maskinerna syns bra men inte de som behöver synas – arbetarna.Flera intervjuer och undersökningar visade att intresse fanns för en lysande produkt, men de flesta ville inte klippa sönder sina kläder. Intresset fanns istället för en kompletterande produkt och det dröjde inte länge innan den första LED-selen var född.

SYNLIGHET/SÄKERHET

På 4LIGHT är vår grundläggande filosofi att synlighet, säkerhet och arbetsmiljö är av högsta prioritet. Vi är stolta över att erbjuda innovativa ryggsäckar och selar med LED-implementering som har förändrat spelet när det gäller att förbättra dessa viktiga aspekter i olika verksamheter. Vår LED-teknologi är en kraftfull faktor som ökar synligheten, främjar säkerheten och förbättrar arbetsmiljön, vilket har en bred användning inom olika branscher och vardagliga situationer. Från skolbarn som går till skolan till yrkesmänniskor som arbetar i farliga förhållanden, strävar vi alltid efter att göra världen säkrare och mer synlig med våra produkter.

SYNLIGHET
I vårt engagemang för synlighet har vi integrerat LED-ljus i våra produkter på ett sätt som gör dem omedelbart igenkännliga och synliga. Oavsett om det är i skolryggsäckar eller på arbetsplatser är LED-ljuset den främsta faktorn som bidrar till ökad synlighet. Detta gör det enklare för användare att bli sedda i alla typer av förhållanden, från mörker till dimma.

SÄKERHET
Säkerhet är av yttersta vikt, och våra LED-implementeringar hjälper till att upprätthålla den högsta säkerhetsstandarden. I exempelvis cykel- och motorcykelkörning gör LED-ljus användaren mer synlig för andra trafikanter, vilket minskar risken för olyckor. Vid vägarbeten och i räddningstjänsten hjälper vår LED-teknologi att markera arbetsområdet och skydda personalen från faror.

ARBETSMILJÖ
Inom olika yrken är arbetsmiljön avgörande för effektivitet och välbefinnande. Genom att integrera LED-ljus i arbetskläder och utrustning kan vi minska belastningsskador och göra arbetsuppgifter mer bekväma. Till exempel, genom att eliminera behovet av en pannlampa, minimerar vi fysisk ansträngning och förbättrar ergonomin för arbetsplatsen. 4LIGHTs LED-implementering är ett oumbärligt verktyg inom en mängd olika sektorer, inklusive skolvägen, cykling, jogging, motorcykelkörning, friluftsliv, logistik, vägarbete, hamnar, räddningstjänst och blåljusverksamhet. Vårt åtagande att kontinuerligt förbättra synlighet, säkerhet och arbetsmiljö genom LED-teknologi gör oss till en pålitlig partner för dem som värderar dessa aspekter högt. Med 4LIGHT är synlighet och säkerhet alltid i fokus, vilket hjälper våra kunder att navigera säkrare och mer effektivt i en komplex värld.
Vi har valt att köpa NOVA Worker för asfaltssäsongen 2023. Vi ser det som ett viktig steg i utvecklingen för att öka synbarheten för personal som arbetar nära trafiken.”
Jonathan Gillén, Produktionschef
Skanska Industrial Solutions AB
"Vi tjänar pengar på att använda 4LIGHT:s selar. Vi arbetar snabbare, känner oss säkrare och arbetsbelysningen fram tar bort behovet av pannlampa."
Sebastian Levinsson, inköpschef Non Resale Euromaster
"Vi satsar på NOVA Worker både för vår egen personal och för försäljning i depåerna. Selen gör stor skillnad så fort fordon är inblandat i verksamheten."
Bizhan Asgaroulady, Sortimentsansvarig
Cramo AB
" Som ny partner på Gotland Grand National 2022 i samarbete med SCF såg vi under 2022 företaget 4light. Intresset för deras produkter var mycket stort inom vår bransch och nyfikenheten spred sig i takt med att våra funktionärer gick runt i eventområdet med deras selar. “
Conny Bohlin, VD
Nordic Sport & Event
”Nova Standard är en fantastisk produkt som skapar synbarhet för de som jobbar på väg. ProVia strävar efter att alla som har vägen som arbetsplats ska komma hem till sina familjer varje dag och selen från 4LIGHT hjälper oss att hjälpa våra kunder.”
Robin Nordin, VD
ProVia Vägmärkning AB
"Vi på Länsförsäkringar i Dalarna arbetar för att förebygga att skador händer, både i smått och stort. Att reflexer och varselkläder är en livförsäkring som stärker synbarheten är sedan länge vedertaget, men här börjar tekniken med aktiva ljus och LED-belysning konkurrera med äldre teknik med prismatiska reflexer med enbart retroreflektion. Utvecklingen med aktiva ljus är riktigt spännande och vi på Länsförsäkringar Dalarna ser flera användningsområden för produkter med aktivt ljus. Vanliga reflexer blir sämre efter nötning eller tvättar, men om en lampa lyser eller inte är enkelt för användaren att avgöra om funktionen finns där eller inte. Att kunna utveckla en standard i likhet med varselkläders typgodkännande skulle vara riktigt intressant!"
Jenny Norén, Hållbarhetsstrateg
Dalarnas Försäkringsbolag

HÅLLBARHET

MATERIAL

Vi tror på transparens när det gäller vårt materialval.
Det är avgörande för att säkerställa att hållbarhetsmålen uppnås. Det möjliggör att våra konsumenter och samarbetspartners kan fatta
informerade beslut om produkterna de köper
och använder.

Läs om vårt materialval och dess
för- och nackdelar:

4LIGHT FLEXI-LED

VÅRAN METOD FÖR ATT
RÄDDA LIV

Vi på 4LIGHT är stolta över att erbjuda våra kunder den senaste teknologin inom LED-belysning – vår egenutvecklade 4LIGHT flexi-LED. Vi strävar ständigt efter att erbjuda innovativa lösningar som inte bara levererar imponerande prestanda utan också tar ansvar för miljön.

Vattentät och UV-resistent
4LIGHT flexi-LED är konstruerad för att klara av tuffa utomhusförhållanden. Den är vattentät och UV-resistent, vilket garanterar att den behåller sin kvalitet och ljusstyrka även när den utsätts för väder och vind.

Hållbarhet och Återanvändning
Vi tror på att investera i hållbarhet. Om, mot förmodan, din 4LIGHT flexi-LED skulle gå sönder, är den självklart utbytbar. Vi prioriterar reparation framför avfallshantering och strävar efter att minimera vår påverkan på miljön. Med 4LIGHT flexi-LED får du en produkt som är byggd för att hålla och som kan återanvändas gång på gång.

Kvalitet och Pålitlighet
Kvalitet är en nyckelfaktor i vår verksamhet. Vi tror att våra kunder förtjänar det bästa, och därför använder vi bara de bästa materialen och den senaste teknologin i tillverkningen av 4LIGHT flexi-LED. Vi strävar efter att erbjuda pålitliga produkter som överträffar förväntningarna och ger våra kunder långvarig glädje och nytta.4LIGHT flexi-LED är mer än bara en produkt – det är en investering i kvalitet, hållbarhet och pålitlig belysning. Upplev skillnaden med 4LIGHT flexi-LED idag.
WEBSHOP

REPARATION

VI FÖRLÄNGER LIVSLÄNGDEN

Vi på 4LIGHT är fast beslutna att erbjuda våra kunder produkter som är hållbara, pålitliga och byggda för att hålla. Men vi förstår att även de bästa produkterna kan behöva underhåll och reparation över tid. Därför är vi stolta över att erbjuda en dedikerad reparationsverkstad där vi tar hand om dina LED-implementerade selar och ryggsäckar med omsorg och skicklighet.

Snabb och Effektiv Service
Vi vet hur viktigt det är att få din utrustning i gott skick så snabbt som möjligt. Vår reparationsverkstad är utrustad med de senaste verktygen och resurserna för att säkerställa snabba och effektiva reparationer.

Hållbarhet i Fokus
Vi tror på att minimera avfall och förlänga produktens livslängd. Genom att reparera och återanvända minskar vi vår miljöpåverkan och hjälper dig att få ut det mesta av din investering.

Kontakta oss
När du behöver en reparation är det enkelt att komma i kontakt med oss. Skicka ett meddelande eller ring oss, och vi kommer att guida dig genom processen.
KONTAKTA OSS

KONTAKTA OSS

Har du några frågor om våra produkter och tjänster?
Kontakta oss gärna via formuläret nedan så svarar vi gärna på dina frågor.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Adress
Frihamnsgatan 30,
SE-115 56 STOCKHOLM
Kontorstimmar
9.00 - 17.00, Måndag - Fredag
kontakt
info@4light.se
+46 (0)8-121 44 344